KAYSERİ / KOCASİNAN - Yemliha Şehit Yunus Uygun Ortaokulu

May

İş sağlığı güvenliği, yapılan iş nedeniyle oluşabilecek her türlü uzun ve kısa vadeli sağlık problemlerini ortadan kaldırmayı amaçlayan çalışmaların geneline verilen isimdir.bu vesile ile okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Ahmet COŞKUN koordinatörlüğnde öğrencilerimiz okulumuz çok amaçlı salonunda okulda oluşabilecek basit ama olumsuz sonuçlar doğurabilecek davranışlar konusunda arkadaşlarına kısa kısa etkinlik yaparak bu konuyu kavramalarını pekiştirerek sergilediler hem öğretmenimize hemde öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI

Ülkemizde her Mayıs ayının ilk haftası "Trafik ve İlkyardım Haftası" olarak kutlanmaktadır.Bu haftanın kutlanmasındaki temel amaç; trafik kazalarında yaşanan sıkıntılar olarak gösterilebilir. Bu haftayı okulumuz Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Cuma EMERCE koordinatörlüğünde 7/B sınıfı öğrencileri güzel bir etkinlikle kutladılar.Öğretmenimize ve öğrencilerimize bu güzel etkinlik için çok teşekkür ediyoruz.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda düzenlenen programla kutlandı. Yemliha Şehit Yunus Uygun Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına yoğun ilgi oldu. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ile süregelen program 23 Nisan ile ilgili şiir ve resim yarışmalarında ödül alan öğrencilere ödülleri okul müdürümüz Süleyman İZGİ tarafından verildi. Programda şiirler okundu, çeşitli gösteriler yapıldı, Kültürümüze ait gelenekleri ile hazırlanmış halk oyunu,Zeybek,Geleneksel Sanat Çalışmaları gösterileri izleyicilere sergilendi.

Program koordinatörü Beden Eğitimi öğretmnimiz Onur KÖSEOĞLUNA okulumuz adına teşekkür ediyoruz.

HALK OYUNU ETKİNLİĞİ

Yemliha Şehit Yunus Uygun Ortaokulu olarak “ Minik Eller Büyük Hayaller” projesi kapsamında okulumuz 7-C sınıfıyla beraber “Bahçe duvarından aştım” müziği eşliğinde halk oyunu çalışması yapıldı. Kültürümüzde önemli bir yeri olan halk oyunu geleneğini öğrencilerimize tanıtmak ve sevdirmek amacıyla yapılan bu çalışmada öğrencilerimiz hem yeteneklerini sergiledi hem de eğlenerek çalışma yaptılar. Yapılan bu çalışma aynı zamanda okulumuz 23 Nisan kutlama töreninde sergilendi.

ZEYBEK OYUNU

Yemliha Şehit Yunus Uygun Ortaokulu olarak öğrencilerimizle beraber kültürel değerlerimizi yaşama ve yaşatma  amacıyla önemli değerlerimizden olan asil duruşuyla yiğitliği, mertliği ve cesareti temsil eden Harmandalı Zeybeği halk oyununu öğrencilerimize öğreterek kültürümüze sahip çıkmak amaçlanmıştır.Ayrıca öğrencilerimizin sergilediği halkoyunu gösterisi milli bayram törenlerinde coşkuyla oynanmıştır.

May

Okulumuz Tenoloji Tasarım öğretmeni Beyza Nergiz AYATA öğrencilerizle birlikte Teknoloji Tasarım,Görsel Sanatlar ve Geleneksel Sanatlar Sergimizi adlı çalışmalarını okulumuz çok amaçlı konferans salonunda halka açık olarak sergilemişlerdir bu sayede öğrencilerimiz değerlerimizi yaşama ve yaşatma  amacıyla önemli kazanımlar elde etmişlerdir.Okul Müdürümüz Süleyman İZGİ çalışmalarından dolayı hem öğretmenimizi hem öğrencilerimizi tebrik ederek teşekkür ettiler.

Nis

Sayın Valimiz Gökmen ÇİÇEĞİN talimatları doğrultusunda 25/04/2024 tarihinde İlimiz geneli okuma faaliyetini etkinlik olarak okulumuzda gerçekleştirdik.

Evlatlarımıza okumanın değerini hissettirmenin  ve okuma sevgisi kazandırmanın en etkili yolunun onlara örnek olmaktan geçtiğine bizde inanıyor ve sayın Valimize bu konuda bizlere öncülük etttiği için saygılar sunuyoruz.

25 Nisan, Perşembe saat 12.00-12.30

Nis

Bayram öncesi öğretmenlerimiz,öğrencilerimiz ile bayramlaşma ayrıca 5. Sınıf öğrencilerimize yönelik Oruçluyum mutluyum belgesi  düzenlendik.Okul müdürümüz sayın Süleyman İZGİ ve okul idaremiz öğretmen,öğrenci ve personelimize çikolata ve şeker ikram ederek bayramlarını kutladı ve Mübarek Kadir Gecesini idrak edeceğimiz bu gecede bütün İslam aleminin mübarek Gecesini tebrik etti. Emeği geçen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümre öğretmenlerimize ve Türkçe Öğretmenimiz A. Kadir OĞUZ a teşekkür ediyoruz.